2006.06.22.

Még közelében sem vagyunk az éjfélnek, és én már félhulla, vagy talán háromnegyedhulla is vagyok. Egyébként meg megcsípte egy szúnyog a fülemet. Szégyellje össze magát, már ha él még. Vagy harmincat kinyírtam ma este, a legtöbbjük a fejem fölött van felkenve a plafonra. Elég gusztustalanok, úgyhogy igyekszem nem gondolni rá, hogy előbb-utóbb le fognak onnan potyogni.

Asszem holnap kirúgok a hámból, és sokáig alszom, és a reggel 8 órás helyett a fél 2-es Majomtévét fogom csak megnézni. És ha lesz kedvem, vásárolok magamnak nyári ruhatárat. Még pár dologra szükségem van ugyanis. És be kéne szegnem a levágott nadrágom szárát. És esetleg vehetnék még egy harmadik 201 Ft-os nadrágot is, amit már nem fogok levágni. Meg olvasni is akarok. Azt mostanában hanyagoltam. Fordítani is akarok kicsit, de igazából ez nem az akaráson múlik, hanem azon, hogy kell. Meg lj-eket is kell írni, szám szerint kettőt (és az lj jelen esetben nem a livejournalt jelenti) és akarok írni a C&P-be is, és már mindenkinek elege van a betűszavas rövidítésekből, úgyhogy csak futólag említem meg, hogy nem bánnám, ha holnap megérkezne a 10-ből BK-val a könyvem, de persze úgysem fog, mert csak tegnap kértük meg. :) Bár július elejéig úgysem fogom megvenni, na de azért jó lenne kézbe venni, meg átlapozni, meg megfogdosni, meg örülni neki.

Tombol bennem a mizantrópia, munka- és munkatársundorom van (a vevők kivételesen nem idegesítenek nagyon). A vevők tulajdonképpen viccesek. Ma rekordmennyiségű droidot fogtam. Egyszer fogok küldeni most már tomcatnek egy csokorra való könyvesbolti droidot. Mert akadnak még a Charlotte dü Brontétól az Elfújta a szélnél és a Nemeskürthy Bábeli bibliájánál is cifrább dolgok. Mert könyvesboltban dolgozni vicces. A kollégákat meg néha szívem szerint kikapcsolnám. Meg alkalmasint magamat is. Ja, és ha még valaki meg meri kérdezni, hogy megjött-e, esküszöm, pofán vágom. Nem lehet a menstruációs ciklusomon kívül semmitől sem rossz időszakom? Nem, nem most jött meg, és ha mégis most jött volna meg sem szeretném ezt a bolt teljes huszonakárhány főnyi dolgozói gárdájával tudatni. Nem tetszik nekem ez a társadalmi elvárás, hogy feltűnő hisztivel kell tudatni mindenkivel, hogy mikor melyik peteérési periódusomban járok, és hogy csak akkor lehet pocsék hangulatom vagy negatív életkedvem, ha az elvárásoknak megfelelő hetemet élem. Kapja be mindenki. Csakis és kizárólag a magam kedvére vagyok nyűgös, értettem? És ezúton adnám tudtára a kedves munkáltatómnak, akit egyébként ez valószínűleg a legkevésbé sem érdekel, hogy nagyon sokat javítana a munkamorálomon, ha dolgozhatnék női pólóban, ami az én méretem, nem pedig nálamnál háromszor nagyobb férfipólóban, amit előttem egyébként ki tudja hányan hordtak már, és amiben nagyjából krumpliszsáknak érzem magam, tekintve, hogy annak is nézek ki. Ja, és ha mondjuk lenne annyi munkapólóm, hogy nyáron és télen is, amikor (eléggé el nem ítélhető módon) minden nap szeretnék tisztát húzni, megengedhessem magamnak, hogy kéthetente csak legfeljebb háromszor kelljen mosnom.

Egyébként ennyire nem vagyok már ingerült. Jót tett ez az este. Majmok a tévében (még a Bush-majom is, de róla elkapcsoltam a kedvesebb majmokra) meg ilyes. Kakaó. Meg túrórudi. Meg egyéb dolgok. Még az időjárás is. Pedig én imádom a nyarat meg a meleget meg ilyesmit, de most nagyon jólesett a lehűlés meg a nedvesség meg a felhők. Fruzsimadár is jobban érzi magát, kimászott végre a fészkéből, és akciózik, meg eszik meg iszik. Holnap talán kitakarítom a ketrecét is, hadd örüljön. Jóllehet, a legkevésbé sem szokott örülni neki, de hátha most fog.

Végső soron, bár gyanítom, hogy ezt sokan nem hiszik el, de azért elárulom, hogy vagy 10 évig – 4 és 14 éves korom között nagyjából – nem ittam kakaót, mert gyűlöltem. Teáztam, meg néha ittam instant kakaót, meg ettem kiskanállal a kakaóport, de utáltam a rendes, igazi kakaót. (Ha nagyon akarnám, talán visszavezethetném a jelenséget holmi óvodai bőrös-tejes kakaós élményre, de nem vagyok benne biztos, hogy volt ilyen, vagy hogy ha volt is, van-e hozzá köze.) Szóval utáltam a kakaót. Ami meg a jelent illeti, lényegében üzemanyagom. Ki tudja, talán a Fruzsimadár is megtáltosodik, és imádni fogja a ketrectakarítást.

Nos, én most elballagok, ha nem is aludni, de az ágyba mindenképp. Aki még nem érte be ennyi olvasnivalóval, az most így járt. Mindenki nézze meg holnap a Majomtévé valamelyik adását (05:30, 08:00, 13:30 és 19:30 Animal Planet), és akkor majd holnap jobban fogja élvezni, amikor a majmokról áradozom :)

Kategória: Mindennapok | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .