2006.08.28.

A mai napnak az a tanulságos eseménye van, hogy főiskolás lettem. Vagy egyetemista. Ahogy jobban tetszik. Merthogy most már nincs különbség, ugye. Túlságosan is korán kellett kelni, túlságosan is korán indulni, túlságosan is szakadt az eső, és ettől igencsak nyomasztó volt az autózás. Ellenben még éppen időben odaértem.

Megfigyelésem szerint minden egyetemi épület túl nagy. Vastagok a falak, hatalmasak az ajtók, és iszonyatosan kicsinek és elveszettnek érzed magad közöttük. Mint az óvodás a felnőttek világában. Na, hát ez alól a szabály alól – természetesen – az EKF sem kivétel, minő meglepetés. Ráadásul eddig csak a leveleket küldözgették, meg játszottam a Neptunnal meg ilyesmi, eddig egész vicces volt. De most oda kellett menni, mindenféle papírokat kitölteni, meg csupa ilyesmi dolgot csinálni, és az egész túlságosan igazi lett. Ezzel még nem barátkoztam meg.

Úgy tűnik, hogy a homlokomra van írva, hogy tőlem kell kérdezni, mert az eljövendő évfolyamtársak mind ezt tették. Nem mintha bántam volna, legalább egészen sokat szocializálódtam. Főleg magamhoz képest. Szóval annyira nem reménytelen talán a helyzet. Legalábbis ez a része.

Azzal még szintén nem barátkoztam meg, hogy ezentúl én is bölcsész leszek, nem viselhetek “Hála Istennek, hogy nem vagyok bölcsész!” feliratos pólót, és egyáltalán. Amivel még kevésbé barátkoztam meg, az ez a egész tantárgy-felvevősdi-kreditesdi-baromságosdi. A helyzet a következő (és aki ért hozzá, magyarázza már meg!): azt mondják, 180 kreditet kell teljesíteni a három év alatt, azaz az a helyes eljárás, ha félévente mondjuk 30-at betermelsz. Eddig egyértelmű. De akkor az első félévre miért van összesen 8 tanegység meghirdetve, fejenként 2-2 kreditért, és ezek közül miért csak egyet lehet felvenni? Ez még legjobb esetben is csak 16 lenne, de mivel a 8 tanegység közül kettő már betelt (hahó, hogy a fenébe vehettem volna fel korábban, ha eddig azt se tudtam, hogy mit kellene felvenni…?) egyre pedig feliratkoztam ugyan, de a Neptunon szereplő dátumok nem egyeznek meg azokkal a dátumokkal, amikről konzultációs papírt kaptam ma. Ami egyébként nem egyezik meg azzal, amit a weboldalról le lehet tölteni. De szerencsére mindkét változat előírja, hogy egyszerre legyek két helyen. Szóval mindkettő bűzlik. A kérdésem ezek után már tényleg csak az, hogy akkor mégis, hogyan vegyek fel magamnak 30 kreditnyi tantárgyat erre a félévre, ha összesen nincs is annyi? Ja, és tulajdonképpen mitől is levelező a levelező, ha állandóan Egerben kell lógnom? Minden héten? Nem arról van szó, hogy megkapom a cuccost itthon (levelezve), aztán elintézem? Vagy? Nincs nekem ennyi pénzem vonatra.

De ha meg a heti egy nap alatt kell annyi mindent meghallgatnom, mint a nappalisoknak egy hét alatt, akkor hova lesz a különbözet? Mert senki egy szót se szólt tankönyvekről, jegyzetekről, akármikről. Hogy a csodában legyek így évfolyamelső? Semmit sem értek ebből az egész őrületből…

Mert tartottak ám nekünk eligazítást. Abban elmesélték (legalább háromszor), hogy 180 kreditet kell teljesíteni, és a harmadik félév végére mindenképp meg kell lennie 45-nek, és hogy legyünk szívesek minden tantárgyat felvenni, amit csak ajánlanak, és hogy nézzük meg a TIK oldalát (csak tudnám, miért kell pont TIK-nek hívni. Mondjuk lassan tikelni fogok tőle, de ezen kívül…) Azt is részletesen elmesélték, hogy a döntésünkben, hogy az EKF-re jelentkeztünk, szerepet játszott Eger iskolai múltja, fekvése, csodálatos látványosságai és az oktatás hírneves színvonala. Ők már csak tudják. És én még azt hittem, hogy a Budapesttől való távolsága volt a kulcsmotívum, de akár tévedhetek is.

Valaki csináljon valamit a Neptunnal. Csináljon nekem tantárgyakat. Válaszolja meg a kérdéseimet (mert van néhány, azokon kívül is, amiket most itt felvetettem). És ez a valaki legyen szíves úgy intézni, hogy ha én most lefekszem aludni, ezek a dolgok oldódjanak meg, mire felkelek. Kösz.

A bejegyzés kategóriája: Mindennapok
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .