Vizes tűzijáték

Mi még egész jól megúsztuk. Azt hiszem. Csak a metró alá akartak belökni, meg csak a helyhiány miatt nem vertek agyon, szóval csak a pánik és az agresszió áldozatai lettünk, de legalább egyetlen kivetítő vagy fa vagy médiatribün sem zuhant a fejünkre. Hazafele még iszonyatosan dühös voltam mindenkire, aki megütött, aki belém rúgott, aki káromkodott, aki lökdösött, aki így-úgy-amúgy bántott, aki majdnem belökött a földalatti alá, és hálás voltam a biztonsági őrnek, aki feltett a nyolcadik földalattira (ami azt illeti, neki még mindig hálás vagyok), de amióta hazaértem, és hallom a híreket a halottakról, sérültekről, minden rettenetről, olvasom az indexen a fórumot (talán nem kéne), inkább csak örülök, hogy ennyivel megúsztuk. Megtapostak, megütöttek, megaláztak, de élek. Legalább. És biztos nagyon szép tűzijáték volt, megtoldotta speciális effektekkel a szél. És legalább biztos nagyon sokan mentek el megnézni ma este a felújított metrómegállókat.

Az eső mindig kellemetlen, és a szemüveges embereknek duplán az, mert a szemüvegen sem látsz ki, viszont folyik a víz végig a szemedbe, és akár szemüveggel, akár anélkül, nem látsz semmit, és egy idő után már ki sem tudod nyitni a szemed, mert fizikailag képtelen vagy rá. Ráadásul fúj szembe a szél, és nem tudsz levegőt sem venni, és körülötted az ezer ember, hirtelen el se tudod dönteni, hogy ez most egy pánikroham-e, vagy csak minden pont olyan igazából, mintha pánikroham lenne. Kivéve, hogy potyog az égből a jég, ami a pánikrohamoknak nem igazán velejárója. Innen sejtettem, hogy ez mégiscsak igazi.

Ó, igen, láttuk a villámokat. De nem hallottunk semmiféle dörgést. És azért nem jön minden villámlás után ekkora vihar. És ekkora őrültekháza. És általában nincsenek is ennyien az utcán, és az ember egy pillanat alatt elér egy nedvességmentes helyet, és egy pillanat alatt hazaér. Pedig eleinte még mindenki nevetgélt. Hogy ez mikor csapott át pánikba, nem tudom. Bár tulajdonképp mi nem pánikot láttunk. Agressziót inkább. Hogy ez szerencse-e vagy sem, azt végképp nem tudom.

Aki meg leszólja az embereket, amiért olyan hülyék, hogy hiába mondta meg mindenki, hogy esni fog, nem maradtak otthon… hát ki hisz még ebben az országban az időjósoknak? Szerintem igenis bemondhatták volna a nagy autóreklámok és bömbölő rettenetes zene között, hogy legalább a kisgyerekesek próbáljanak meg hazaindulni, mert egy nagy erejű vihar tart a főváros felé? És igen, talán szintén kitör a pánik, de mindenki szárazon és melegen hazaér, még a vihar előtt. És nincs egy darab tüdőgyulladás se, és senkire se esnek rá kidőlő fák, kivetítők és pódiumok. Az emberek igenis tudnak vigyázni egymásra, ezt bárki láthatja akár a Szigeten is.

(Egyébként meg alkalmasint szeretek bőrig ázni, de azt úgy, hogy ahhoz vagyok öltözve (tehát például nem abban a szoknyában, amiben holnap dolgozni szeretnék menni, inget veszek fel, mert azt könnyebb vizesen levetni, és olyan cipőt, ami nem lesz síkos és nem esik le a lábamról az első csepp vízre…), és hogy normálisan hazaérek, és nincs mondjuk kétszázezer (bőrig ázott) ember köztem és az itthoni melegvizes fürdőszoba között.)

Kategória: Mindennapok | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .