SSiGF-effektus

A titokzatos mozaikszó jelentését majd később leleplezem. Elsőre legyen elég annyi, hogy fáradt vagyok, de legalább nem iszonyatosan boldogtalan. Azt hiszem. Sakkoztam az iskolai és a munkahelyi beosztásokkal, az előadások csoportbeosztásaival, és most éppen csak két nappal van gondom, amit majd el kell rendeznem. Az egyik az szinte biztos, hogy zökkenőmentesen sikerülni fog, a másikat még nem tudom, de remélem.

Egyébként meg teljesen kellemes napom volt. Attól eltekintve, hogy hullafáradt vagyok, mert nem tudtam kialudni magam (pedig korán lefeküdtem, tényleg nagyon korán), minden elég simán ment. Dolgoztam, ettem, döglöttem. Semmi extra. Tényleg. Jó volt.

Voltam iskolában is, pénteken meg szombaton. Még nem sikerült eldönteni, hogy ez jó dolog-e, vagy sem, de az biztos, hogy szokatlan, és hogy fárasztó is. Azon kívül nagyon nehezen viselem, hogy bölcsésznek kezelnek, illetve, hogy a bölcsészek, az előadók és a hallgatók is (bár ez utóbbiban azért még nem vagyok teljesen biztos) pontosan olyanok, mint a bölcsészviccekben, és a nagyon klisés előítéletekben. És nagyon nem bírom, hogy engem is így kezelnek. Mert hát miért is? Csak azért, mert bölcsész vagyok? De ha valami józan ésszel logikusan felfogható, akkor miért is kell még háromszor elmondani ugyanazt, és újabb és újabb szemléltető példákat hozni? Azt, amit az első három szabály egyértelműen körülír, miért kell még további három szabállyal megerősíteni, megmagyarázni? Ha olyan kevés úgyis az időnk, alig van konzultáció, akkor miért kell olyan szájbarágósan és hosszasan elmesélni, hogy mi micsoda? Miért kell háromszor annyi időt szentelni valaminek, mint ameddig a megértése tart? Vagy csak igazságtalan vagyok? Türelmetlen és intoleráns? Lehet. Csak hát eddig olyan érdekes dolgokat produkált ez a főiskola… kapásból elsőre 16 kreditnyi tantárgyat hirdettek meg első félévre, amiből először 10-et, aztán végül 12-t lehetett felvenni, aztán pénteken közölték, hogy még három tanegység van, azokat is fel kéne venni, így a kreditmennyiség megugrott 21-re. Aztán a meglevő konzultációk dátumait megváltoztatgatják, felcserélgetik, az előadók egymás között kicserélgetik az előadásaikat… és természetesen mindezekről a cserékről, kavarásokról nem tudnak semmit. A tanulmányi osztályon, a neptunon és a tanulmányi osztály weboldalán szereplő adatok nem pontosak. Ha valaki meg szeretné tudni, hogy mikor és hol lesz milyen órája, akkor tetszik tudni, hol nézzen utána? Megmondom: a tanszéki iroda előtti faliújságon. Teccik érteni? FALIÚJSÁGON. Én még nem tettem magam túl rajta. Azt se hiszem, hogy én lennék az egyetlen, akinek előre kell egyeztetni az iskolai időpontjait a munkahelyén, és esetleg nem ér rá minden nap ellenőrizni a faliújságot Egerben. Mindenesetre az biztos, hogy kedden nagyon kellemes perceknek nézek majd elébe. Mármint a kollégákkal és a boltvezetővel. Mármint.

Továbbá találtam ma érdekes jelenségeket a boltban. De még milyen érdekes jelenségeket! De nem mesélem el őket, mert ezek legfeljebb nekünk érdekesek. Olyannyira, hogy. Szóval ilyen érdekességi fokozatú jelenségekből még az is sok, ha hetente 1-1 felmerül. De ma volt vagy négy. De lehet, hogy csak három, most csak három jut eszembe, így hirtelenjében.

És most meg elmegyek aludni. Egész egyszerűen csak azért, mert nagyon korán van, és reggel korán kell kelni, mert még munka előtt be kell ütemeznem egy születésnapi köszöntést. :) Hát így. Jóéjt, kedveseim.

ps: snowshoe is getting full

Kategória: Mindennapok | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .