2007.03.26.

Elmesélem, milyen egy kimerült poggi.

A kimerült poggi először is higiéniailag nincs igazán szalonképes állapotban. Köszönhető ez annak, hogy két napot töltött a számítógépe előtt, többnyire fordított, de nem mindig. Mondjuk, hogy az idő felében. Körülbelül. Ugyanabban a ruhában. Amiben aludt. Előző éjszaka is.

A kimerült poggi ezek után elmegy fürdeni. Éjfél után. Közli a macskával, hogy “te egy két lábon járó istencsapása vagy”, aztán röhög magán. Aztán elgondolkozik rajta, hogy min is mulat ilyen jól. Aztán rájön, hogy a macskának négy lába van, és ez volt már elsőre is vicces, és még jobban szórakozik saját magán.

A kimerült poggi zuhanyozás közben azon gondolkozik, hogy milyen jó lenne befeküdni a forró vízbe és úgy maradni legalább két órán át, de tudja, hogy reggel dolgozni kell mennie, és ezért jobb, ha ezt nem kockáztatja meg.

A kimerült poggi kimászik a kádból, és megpróbál felöltözni. Csak éppen, amikor éppen a bal lábán egyensúlyozva próbál öltözködni (ami tudvalevőleg erősebb, mint a jobb, de ügyetlenebb, csak úgy mint az azonos oldalai kezei a poggiknak) a jobb kislábujjával beleakad a pizsamaalsójába, és orra esik.

A kimerült poggi a mérlegre áll, csak úgy megszokásból, és elégedetlen az eredménnyel. Ezek után kimegy inkább az előszobába, és megnézi magát a tükörben. És a tükör alátámasztja, hogy a poggi okkal elégedetlen. De hát lehet még ennél is többet enni? Nem nagyon. A poggik ugyanis folyamatosan esznek. És nem csak holmi diétás kosztot, hanem csokoládét, túrórudit, sajtot, kenyeret, tésztát, krumplit. Tele cukorral, keményítővel meg ilyesmivel. Csupa kalória. Hova rakódik az le?

A kimerült poggi ezek után megeteti a macskát, aztán visszamegy a székbe (amit már nagyon le kéne cserélni, mert teljesen szét van ülve), ahol az elmúlt két napot töltötte, és némi hezitálás után úgy dönt, hogy egy teljességgel értelmetlen blogbejegyzést szentel a tulajdon kimerültségének, és kicsit még jobban leterheli az amúgy is gépelés-beteg csuklóit és ujjait.

A kimerült poggival jobb nem ujjat húzni. A kimerült poggi tényleg kimerült, és mint ilyen, veszélyes állatfajta. Tanácsos kitérni az útjából. Esetleg finoman utalni rá, hogy elmehetne aludni. Ha másért nem, akkor a saját és környezete testi épsége kedvéért.

Kategória: Mindennapok | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .