Elvan, ha játszik

A poggi néni nagyon vicces játékokat játszik. Rájött ugyanis, hogy az idei középiskolai felvételi feladatsorokat még nem oldotta meg. Már pedig azt minden évben meg kell játszani, mert tudnia kell, hogy “formában” van-e még. Mert milyen kínos lenne már, hogyha egyszer csak nem sikerülne.

És megmondjam, mi a legviccesebb a dologban? Hogy a nyolcadikosok matek feladatsorát meg tudtam oldani hibátlanul, a hatodikosokéban egy hibát vétettem, és a negyedikesekében kettőt is. Hülyeségeket, figyelmetlenségeket, nyilván. De azért mégiscsak. A negyedikes példasorban egyszerűen nem értettem az egyik kérdést. Néztem rá, és nem volt értelme. Mikor megnéztem a megoldókulcsban, akkor jöttem csak rá, hogy mire kellett volna gondolnom. Bár azt hiszem, az nem volt tisztességes kérdés… Mindegy. (Ezek természetesen a számtan példasorok. A magyar feladatsorokkal nem strapálom magam, mert azok baromságok. Évek óta baromságok. Találjuk ki, mit jelentenek az alábbi tájnyelvi szavak. Franc belétek, azt jelentik. Továbbá párosítsd össze a Microsoft ClipArt alakzatokat a jelentésükkel, és a Füles magazin keresztrejtvényeiből kiollózott képekhez írjál fogalmazást.)

Na, majd holnap játszom a pótfelvételikkel is. (Drukkoljatok, hogy holnap összehozzam most már hibátlanra valamelyiket.) Mára már elég volt. Kicsit késő is van. Amúgy is fáj a fejem, és nem is érzem túl jól magam attól, hogy fordítás helyett ilyen hülyeségekkel ütöttem el az időt. Bár meg kell, hogy valljam, hogy elég kellemesen érintett, hogy még a trapézos geometriapéldára rá bírtam jönni, dacára annak, hogy jópár éve már, hogy ilyesmivel játszottam. Kicsit furcsa érzés úgy ránézni egy ilyen példára, hogy “tudom, hogy ki kéne jönnie arra a háromszögre, amelyik 30-60-90, de hogy kéne kijönnie? És mikor elnézem a példát, és felmerül a csipetnyi agyamban a kérdés, hogy “biztos, hogy elég adat van-e megadva”, azonnal le is oltom magamat, hogy hogy a fenébe ne lenne elég adat, tuti ki kell jönnie, és kész. :)

Mindegy, a lényeg az, hogy a gimnáziumi matekfelvételik vicces dolgok, és kész. :) Szeretek számolni.

Kategória: Mindennapok | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .