Kísértés

Lesz Grazban korcsolyaverseny. Első sorban felnőtt, de lesz junior és novice korosztályos verseny is. És lesz a végén gála. (Reflektorok, pocsék popzene és közepesen látványos korcsolyázás.)

És Graz nincs is olyan messze. És kapható akciós vonatjegy. Annyira nem olcsó, mint Pozsonyba a busz, de nem vészesen drága. És a jégcsarnok nincs is annyira messze a vasútállomástól, illetve az elég olcsó szállástól.

33 induló van a lányoknál, és mindegyikük fut kűrt! Fleur Maxwell, Annette Dytrt, a magyar junior lányok, Chelsea és Fanni, Sarah Hecken, aki addigra csak felépül a sérüléséből és Lena Marocco, akiről még csak ódákat hallottam zengeni, és Isabelle Pieman, akinek olyan hosszú lába van, hogy nem is tudom, hogy tud ugrani egyáltalán.

A fiúknál ott van Kim Lucine az Ének az esőben kűrjével, amit megnézhetnék a bírók oldaláról is, nem úgy, mint Pozsonyban. És ott lesz az új szerelmem, Justus Strid. És Manuel Koll, aki nem tudom, tud-e többet, mint amennyit korcsolyázni szokott, de mindig olyan csalódottan jön le a jégről, hogy szívem szerint még a sonkás zsömlémet is felajánlanám neki. És Anton Kovalevski, és a német fiúk, és a juniorban kiemelkedő Jorik Henrdickx és Alexander Majorov, és a tavaly Oberstdorfban (és az Olimpián) látott észak-koreai fiú, Song-Chol Ri, és Tigran is ott debütál az új programjaival, meg akár a négyfordulatosaival is.

Jégtáncban a grúzok, ahol a lány japán-amerikai, a tüneményes magyar kettős Dóra és Balázs, a Pozsonyban már látott Nagy Zsuzsa és Fejes Máté, és a csehek, és az izraeliek, ahol a lánynak répavörös haja van, és rózsaszín ruhát visel. Még a párosoknál is vannak olyanok, akikre kíváncsi vagyok, pedig a párosoktól alapesetben kiráz a hideg, mert az életveszélyes még nézni is. És akkor még nem is beszéltem az közel 100 egyéniző kicsiről(juniorok és novice-ok) és több tucatnyi jégtáncosról és párosról, no meg a közel 130 egészen pici babáról (a 7-10 év körüliekről).

De, mert persze, hogy jön a de:

  1. Novemberben lesz, amikor NaNoWriMo van, és csapatkapitánykodnom kell.
  2. Beleesik egy péntek, amikor iskolába járok, és nem azért jelentkeztem, hogy kihagyjak belőle, amennyiben élek és mozgok.
  3. Nagyon fogytán van a pénzem, és talán inkább állást kéne találnom, mint külföldre utazgatni.
  4. Ha viszont találnék addig állást, akkor meg nem tudok elmenni csütörtöktől vasárnapig vagy akár hétfőig.
  5. És lehet, hogy az osztrákok ezt a versenyt is közvetítik majd a webtévéjükön, és akkor talán nem is szabad videózni, és a jegyzeteimnek se látni sok hasznát, szóval akár tök rosszul is érezhetem magam közben.

Persze ezt az utolsót magam se hiszem komolyan. De akkor is. Tök jó lenne elmenni, még akkor is, ha valószínűleg a fele versenyző visszalép, és egyébként is, nem megyek az EB-re, és az országos bajnokságon kívül talán semmit se látok már az idén. Nyah-nyah-nyah.

A bejegyzés kategóriája: Mindennapok
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .