Hangok

Kivételesen nem azokról a hangokról van szó, amik mindenféléket mondani szoktak. Ezek csak egyszerű, mezei hangok. Mert ma valahogy olyan hangos nap volt.

Reggel a piac előtt a bankautomata kettyegett, ahogy kiszámolta a bankjegyeket.

Délelőtt az eső pötymörgött az ablakpárkányomon, olyan fura zajokat keltve, hogy egy fél percig nem is tudtam, mi lehet az.

Délután a varrógépem bizzegett, mert levettem végre a szekrény tetejéről, és nekiláttunk, hogy megvalósítsuk a piros kordbársony pénztárcámat, ami természetesen nem lesz valami nagy szám, de talán működőképes lesz.

Este kimentünk a kert végébe tüzet rakni, mert valahogy eltelt a nyár anélkül, hogy egyszer is gyújtogattunk volna, és roppantak a korhadt fák és sziszegtek a parazsak.

Most meg tanyázik egy tücsök a szobámban, és határozottan nem ciripel, hanem valami másféle szörnyű hangot hallat, ami, ha nem zárt térben volna, talán ciripelésnek hangzana, de idebenn olyan, mintha megjöttek volna az ufók.

Kategória: Mindennapok | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .