Gayle Forman: Hová tűntél?

HÁROM ÉV MÚLVA

Képzeld el, hogy azt az életed éled, amiről álmodtál. A világ egyik leghíresebb rockzenésze vagy, az újságok címlapon hozzák a képedet, és a lábad előtt hever a világ. Az első lemezed olyan sikeres lett, hogy soha nem lesznek már anyagi gondjaid. A barátnőd nem elég, hogy tehetséges és felkapott filmproducer, de jobban megért téged, mint bárki a világon.

Képzeld el, hogy mindennek ellenére mégsem lehetsz boldog, mert három évvel ezelőtt olyasmi történt, amitől valami meghalt benned.

hovatuntel-filmesAmikor egyetlen éjszakán találkozik a múlt és a jövő, esélyt kapsz, hogy mindent helyrehozz, ami félresiklott, már csak az marad kérdés, hogy tudsz-e élni vele.

De létezik egyáltalán újrakezdés? És milyen árat kell fizetni érte?

Eredetileg: Where She Went
Fordítottam: én, a versbetéteket pedig Gáti István
Ciceró Könyvstúdió, 2012, 2015

Kicsit nehéz már felidézni ezt a regényt, mert nagyon sok idő telt el azóta, hogy befejeztem. Azt biztosan tudom, hogy sokkal jobban szerettem, mint az első felét. Adam számomra nagyságrendekkel érthetőbb és megközelíthetőbb figura, mint Mia valaha is volt. Depresszió, kilátástalanság és tanácstalanság: erről szól ez a regény. Meg persze a reményről. A dolgok lezárásáról, a félreértések tisztázásáról és arról, hogy van-e újrakezdés. És a szenvedélyről. És az elkötelezettségről. Annyi mindenről szól ez a regény…

Szerintem egy nagyon szép könyv. Szerintem szebb könyv – emberközelibb -, mint a Ha maradnék volt.  Nem tudok sok okosat mondani, legfeljebb annyit, hogy miután ezt is elolvastam, sokkal jobban megszerettem a másikat is.


A két könyvről írtam egy alapos és részletes és annyira talán nem informatív blogbejegyzést is.